1. Anasayfa
  2. Ödül Törenleri

Hayat Holding 15. Kurumsal Sorumluluk Zirvesi’nden beş ödülle döndü

Hayat Holding 15. Kurumsal Sorumluluk Zirvesi’nden beş ödülle döndü
Hayat Holding
0

Hayat Holding 15. Kurumsal Sorumluluk Zirvesi‘nden beş ödülle döndü

Hayat Holding, Türkiye Kurumsal Sorumluluk Derneği’nin düzenlediği 15. Kurumsal Sorumluluk Zirvesi’nde beş ödüle birden layık görüldü.

İlkokul 3. ve 4. sınıf öğrencilerinde çevre bilinci oluşturmayı hedeflediği ‘Hayata İyi Bakarız Ekolojik Okuryazarlık’ projesiyle ‘Biyoçeşitlilik’ kategorisinde ödül alırken, ‘Sürdürülebilirlik İletişimi Özel’ ve ‘İş Birliği Özel’ ödüllerine de layık görüldü. Deprem bölgesi destek projeleri kapsamında hayata geçirdiği ‘Hayat İyi Yaşam Merkezi’ projesiyle ise Toplumsal Yatırım ve Sürdürülebilirlik İletişimi Jüri Özel ödülünü kazandı. 

‘Nesiller boyu fayda’ vizyonuyla insanların hayatına dokunan Hayat Holding, 15. Kurumsal Sorumluluk Zirvesi’nden 5 ödülle döndü. ‘Hayata İyi Bakarız Ekolojik Okuryazarlık’ ve ‘Hayat İyi Yaşam Merkezi’ projeleriyle, Biyoçeşitlilik, Toplumsal Yatırım, Sürdürülebilirlik İletişimi Özel ve İş Birliği Özel ödüllerine layık görülen Hayat Holding bu başarısıyla sürdürülebilirlik vizyonuna ve toplumsal fayda anlayışına bir kez daha dikkat çekmiş oldu.

Hayat Global İletişim ve Sürdürülebilirlik Direktörü Çağlayan Kent şunları söyledi: Hayat Holding olarak, Hayata İyi Bakarız yaklaşımıyla dünyada milyarlarca insanın hayatına dokunarak, toplumun iyiliğine odaklanıyoruz. Sürdürülebilir fayda sağlama hedefimiz doğrultusunda tüm faaliyetlerimizi insana, topluma ve çevreye saygı çerçevesinde yürütüyoruz. Bu hassasiyetle hayata geçirdiğimiz projelerin Türkiye Kurumsal Sorumluluk Derneği tarafından ödüllendirilmesi bizi onurlandırdı. Hayat Holding olarak aynı hassassiyetle yeni projelere hayat vermeye devam edeceğiz.” 

Hayat İyi Yaşam Merkezi Projesi Hakkında

Türkiye’nin en köklü yüksek öğrenim kurumlarından Hacettepe Üniversitesi iş birliğiyle Türkiye’nin en büyük konteyner yerleşkesi Malatya Samanköy’de faaliyete geçen Hayat İyi Yaşam Merkezi akademik donanımıyla öne çıkıyor. Hayat İyi Yaşam Merkezi, deprem bölgesinde özel sektör-üniversite iş birliğiyle gerçekleştirilen ilk toplumsal fayda projesi olarak dikkat çekiyor.

Holding’in ‘Hayata İyi Bakarız’ yaklaşımından ilham alarak tasarlanan Hayat İyi Yaşam Merkezi’ndeki tüm eğitimlerin ve atölye çalışmalarının içeriği Hacettepe Üniversitesi’nin farklı bölümlerinden akademisyenlerin katkılarıyla hazırlandı.

Üniversiteden konusunda uzman eğitmenlerle uygulamalı olarak gerçekleştirilen atölye çalışmalarında depremden en çok zarar gören bebeklerin, çocukların, gençlerin ve yaşlıların psikolojik ve sosyal ihtiyaçlarına odaklanılırken; zihinsel, bilişsel ve fiziksel gelişimleri önceliklendirilerek orta ve uzun vadede rehabilite edilmeleri hedefleniyor. 30 Ekim’den bu yana depremzede vatandaşların hizmetine sunulan merkezden şimdiye kadar 10 binin üzerinde depremzede faydalandı.

Hayata İyi Bakarız Ekolojik Okuryazarlık Projesi Hakkında

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ve Hayat Holding iş birliği protokolüyle 2022 eğitim öğretim yılında başlatılan Hayata İyi Bakarız Ekolojik Okuryazarlık projesi, bilimsel paydaşı olan Hacettepe Üniversitesi akademisyenleri tarafından özgün olarak hazırlanan içerikleri 2400 öğretmen, 120 bin veli, 60 bin öğrenci ile buluşturuyor.

Türkiye temsili, nüfus yoğunluğu, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan Kuraklık Haritalarına göre belirlenen 20 farklı il600 okulda yürütülen proje, “Sürdürülebilir Bir Dünya’nın Hikayesi”ni öğrencilere; Hayat Bilgisi, Sosyal Bilgiler ve Fen Bilgisi ders kazanımlarıyla ilişkili içerikler vasıtasıyla sunuyor.

Proje kapsamında, ders aktiviteleri, okul/sınıf oyunları, görsel videolar ve düşündürücü etkinlikler ile öğrencilerin çözüm üretmelerine yönelik farklı eğitim araçları geliştirilmiş ve sürdürülebilir bir eğitim modeli tasarlandı.

Hayata İyi Bakarız Ekolojik Okuryazarlık projesi ile Biyolojik çeşitlilik farkındalığı başta olmak üzere, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları kapsamında, iklim eylemi, karada yaşam, suda yaşam, sorumlu tüketim ve üretim nitelikli eğitim, eşitsizliklerin azaltılması ve amaçlar için ortaklıklar amaçları karşılanıyor.

Proje ‘gelecek nesillerin, iklim değişikliğine uyum süreci ve geleceğin yeşil işleri için gerekli bilgi ve becerilerle donatılması ve daha dirençli ve sürdürülebilir bir topluma katkıda bulunma yetisi kazandırmak’ amacıyla ilkokul 3 ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik ‘Ekolojik Okuryazarlık’ üst başlığında hayata geçirildi.

binance
Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Kişisel ve kurumsal markalaşma üzerine uzun yıllar çalıştıktan sonra, Sektor News Haber kanalını kurmaya karar verdim.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir