1. Anasayfa
  2. Finans Sektörü

Analistin Radarına takılan O Altcoin

Analistin Radarına takılan O Altcoin
Litecoin
0

Analizleri ile nam salan kripto para analisti ve trader’ı Rekt Capital, bu yazının hazırlandığı sırada 24 Temmuz 2023 tarihinde olması beklenen halving (yarılanma) etkinliğine hazırlanan Litecoin‘in (LTC) 2023’e damga vurmasını bekliyor.

Analist, altcoin’e dönük beklentisin paylaşırken “LTC, yeşil bölgenin üst kısmını destek olarak başarıyla yeniden test ediyor (yani 67 dolar). Aralık ayının mum kapanışı 67 doların üzerinde olduğu sürede LTC, 2023’e yükselerek başlangıç yapmak için kendini hazırlayabilir.” ifadelerini kullandı.

Rekt Capital’in paylaştığı fiyat grafiğine bakıldığında Litecoin için ilk potansiyel hedef seviyenin tepe noktasının 125 dolar, ikinci potansiyel hedef seviyenin tepe noktasının ise 150 dolar civarları olduğu görülüyor.

Litecoin’in Yarılanma Etkinliği
En eski altcoin’lerden biri olan Litecoin, 2023’de önemli bir etkinlikten geçecek. 24 Temmuz 2023 tarihinde gerçekleşmesi veya 2,520,000’ncu blokta gerçekleşmesi beklenen yarılanma etkinliği ile popüler altcoin’in blok ödülü 12.5 LTC’den 6.25 LTC’ye düşecek. Blok ödülü yarılanması etkinliği Litecoin Blockchain’inde ortalama her dört yılda bir gerçekleşir. Litecoin’in ilk blok ödülü 50 LTC’yken o zamandan bu yana düşerek 12.5 LTC’ye düştü. Blok ödülü yarılanması ile LTC’nin üretilme oranını düşürülür. Blok ödülü yarılanması periyodiktir ve Litecoin’in koduna programlanmıştır. Ağdaki yarılanma döngüsünün yaklaşık olarak 2142 yılında sona ermesi bekleniyor.

Geleneksel fiat para birimleri, hükümetlerin veya bankaların para basmasına ve enflasyona neden olmasına izin verir. Litecoin’in arzı 84 milyon LTC ile sınırlandırılmıştır. Fazladan para basmak enflasyona neden olacağından ve fazladan para basılmaması ve talebin artması durumunda arz düşeceğinden veya sabit kalacağından (daha fazla Litecoin “basılmaz”) Litecoin’in değerinin artması beklenmektedir. Bu yönüyle Litecoin, arzı sınırlı olan ve basılamayan ya da yapay olarak yaratılamayan altına benzetilmektedir.

Risk Açıklaması: Sektornews.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Sektornews.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Sektornews.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Sektornews.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Sektornews.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Sektornews.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Sektornews.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Sektornews.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Sektornews.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Sektornews.com’u bağlamaz.

Uyarı: Sektornews.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Sektornews.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Sektornews.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

binance
Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Kişisel ve kurumsal markalaşma üzerine uzun yıllar çalıştıktan sonra, Sektor News Haber kanalını kurmaya karar verdim.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir