Türkiye Mobilya Endüstrisine Öncülük Eden Nurus, Gençlere Verdiği Destekle de Öne Çıkıyor. Nurus, 97 yıllık köklü geleneği ve sektördeki öncü tavrıyla, bilimi ve sanatı destekleyen projelerle Türkiye’nin geleceğine yatırım yapmaya devam ediyor. 2021 yılında Gazi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ile iş birliği kapsamında, “Dijital Zanaatkar Yetiştirme Atölyesi” kuran Nurus; atölyeye devam eden öğrencilere sadece eğitim değil, burs ve iş imkanı da sunuyor.
Sektördeki 97. yılında, yenilikçi ve öncü projelere imza atmaya devam eden Nurus, mesleki eğitime verdiği destekle de gençlere yepyeni dünyaların kapılarını aralamaya devam ediyor. Gazi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ile iş birliği kapsamında kurulan “Nurus Dijital Zanaatkar Yetiştirme Atölyesi”, öğrencilere dijital teknolojileri kullanarak tasarım ve üretim süreçleri üzerinde çalışma imkanı sunuyor. Teknik ve mesleki iş kollarının daha çok bilinmesi, tercih edilmesi ve sektöre yetişmiş insan kaynağı desteği sağlanması için her yıl pek çok proje hayata geçiriliyor. Öğrenciler bu sayede sektör özelinde hazır bilgi ve becerilerle mezun olma fırsatı buluyorlar.
Atölye eğitimlerinde öğrenciler ayrıca sıradan lazer kesim ahşap ürününün yerine; metal alüminyum sektörlerinde kullanılan dijital makinelerin ahşap alanında da kullanılabileceğini deneyimleme fırsatı buluyorlar.
Kadın İstihdamında Öncelik
Nurus’un atölye kapsamında okulun Mobilya ve İç Mekan Tasarımı bölümüne yaptığı destekle, öğrenci sayısı son 3 yılda 5’ten 75’e yükselirken; öğrencilere sunulan burs imkanları üniversite eğitimlerinde de devam ediyor. Ayrıca atölyeye katılan öğrenciler, stajlarından sonra öncelikli olarak Nurus’ta çalışma fırsatı yakalıyor. Türkiye mobilya endüstrisine öncülük eden Nurus, ayrıca kız öğrencilere verdiği burslarla da sektörde kadın istihdamının arttırılmasına her zaman öncelik veriyor.
Nurus DNA Staj Programı
Nurus’un sektörde geleceğin profesyonelleri olacak gençlere desteği staj programlarıyla da devam ediyor. Nurus çalışma modelini deneyimleme imkanı veren DNA staj programında, staj projesini başarıyla tamamlayanlara mezun olmadan önce yarı zamanlı iş fırsatı ve mezuniyet sonrası Nurus ailesine katılma şansı, mentorluk ve kurumsal hayatı deneyimleme fırsatı sunuluyor. Bugüne kadar staj programına katılan çok sayıda yeni mezuna iş imkanı sağlanan proje ile daha fazla gence ulaşmak hedefleniyor.
Sanata da Destek Veriyor
Kurulduğu günden bu yana yüzlerce çocuk ve genci tiyatro, dans ve müzik çalışmalarıyla buluşturan, çocuk ve gençlerin gelişimlerini tiyatro merkezli sanat programları ile desteklemek üzere bir sosyal girişim olarak kurulan Çocuk Genç Sanat Tiyatro’nun, iki perdeden oluşan ve 30 kişilik dev prodüksiyonla sahne alan son oyunu, gençlik müzikali “DOLAP”, Eylül ayında Nurus’un desteğiyle sanatın iyileştirici ve kapsayıcı gücünü deprem bölgesindeki gençlerle buluşturmuştu. Dolap, Gaziantep, Adana ve İskenderun’un ardından İzmir’de gençlerle ve aileler için sahne aldı. Dolap 17 Nisan’da Tepe Emlak Yatırım’ın Ankaralılara hediye ettiği Bilkent AST Sahne’de yine Nurus’un desteği ile Ankaralı tiyatroseverlerin karşısına çıktı.
NURUS HAKKINDA:
1927 yılında kurulan, öncü profesyonel mobilya üreticilerinden Nurus, bugün 50’den fazla küresel noktada müşterilerine hizmet veriyor.
Nurus yüzde 90’nı aşan dikey entegre üretim tesisi ile bağımsız, yerli ve milli üretimi benimsemiş, mühendislik ve teknoloji odaklı bir yaklaşımla uluslarası sektörde faaliyet gösteren öncü bir firma olarak tanınıyor. 45 bin m2’nin üzerinde kapasitesi ve güneş enerji panel sistemleriyle çevreci Nurus’un ARGE Merkezinde genç mühendis ve teknisyenlersden oluşan yaklaşık 50 kişilik bir ekip, teknoloji ve üretim yöntemleri üzerine araştırmalar yaparak Nurus’un alanında lider ve örnek bir firma olarak konumunu her geçen gün güçlendiriyor. Modern ve gelişmiş teknoloji üssünü 2024’ün ikinci yarısında devreye girecek olan yeni bir kampüs projesi ile 60 bin metrekare alana yaklaşan bir üretim kapasitesine ulaştırmayı hedefliyor.
Teknolojiyi ve yenilikçi tasarımı birleştirerek insanların sağlıklı yaşamına öncelik veren Nurus, prestijli uluslararası tasarım ödüllerini Türkiye’ye ilk defa getiren, uluslarası tasarımcı iş birlikleri ile 100’ü aşkın tasarım ödülünün sahibi. Marka ve tasarımda disiplinler arası bilgi transferi sağlayan German Design Council’a Türkiye’den ilk ve tek marka olarak davet edilen Nurus, bu üyelikle geleceği şekillendiren ve endüstride lider 350 dünya markası arasında bulunarak, çalışmalarına büyük kararlılıkla devam ediyor.
Yaklaşık 500 çalışandan oluşan ekibiyle Nurus’un yönetim kurulunun yüzde 60’ı, beyaz yakalı yöneticilerinin ise yüzde 50’si kadınlardan oluşuyor. Türkiye standartları için oldukça yüksek bir rakam olan bu sayı Nurus’un yıllardır uyguladığı istihdam politikasının bir yansıması. Online satış kanalı ve Türkiye’nin önde gelen e-ticaret pazar yerlerinin yanında Nurus’un satış ağı 24 ülke ve 4 kıtaya yayılıyor. Almanya ve Kuzey Amerikadaki şirketleriyle uluslararası ayakizini devam ettiriyor.