1. Anasayfa
  2. Kültür, Sanat ve Tasarım Sektörü

EYT için prim gün detayları netleşti!

EYT’liye 17.904 TL verilecek! EYT için prim gün detayları az önce netleşti!

EYT için prim gün detayları netleşti!
0

EYT için prim gün detayları netleşti! Uzun süredir gündemden düşmeyen emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) için prim gün sayıları belli oldu. SSK ve BAĞ-KUR üzerinden primlerini ödeyen kişiler meclisten kararın çıkması halinde emeklilik hakkı elde edebilecek. Bu noktada kişiler EYT’de prim gün sayısı ve detaylarını merak içerisinde bekliyorlar. EYT için yapılan düzenlemeler ile ilgili müjde geçen ay verilmişti.

Bu düzenleme sayesinde 2 milyon 250 bin kişinin emekli olabilme imkanına sahip olacak. Yapılan düzenleme kapsamında 8 Eylül 1999 öncesi dönemde sigortası başlayan SSK’lılar için normal emeklilikte 5000, kısmi emeklilikte 3600 prim gününü doldurmuş olma şartı aranacak. BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı iştirakçileri için ise kadınlarda 7200, erkeklerde 9000 prim gününün doldurulması halinde emeklilik şartları sağlanmış olacak.

Önümüzdeki haftalarda meclise sunulacak olan karar sonucunda maaşla ilgili son tutarlar netleşti. Açıklanan son tutarla en düşük emekli maaşı 5.500 TL olacak. EYT kapsamında emekli olacak kişilerin SSK’lı olması halinde emeklilik maaşları için en düşük tutarında 5.500 TL olması bekleniyor. Asgari ücrete yönelik yapılan zam açıklamalarının ardından 8.506 TL olan net asgari ücret miktarı emekliye de umut veriyor.

Ayrıca EYT kapsamında kıdem tazminatlarının ödenebilmesine yönelik destekli kredi paketinin de devreye alınması bekleniyor. Kıdem tazminatı emekli olan işçiye her çalıştığı yıl için 30 günlük brüt ücret üzerinden ödenecek. Kıdem tazminatı 2023 yılının ilk yarısı için 2023 17.904 TL olarak belirlendi.

binance
Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 1
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Uşak Üniversitesi Gazetecilik bölümü mezunu.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir