Dünya oyuncak sektörünün dev isimleri İstanbul’da buluşacak
Dünya oyuncak sektörünün dev isimleri İstanbul’da buluşaca
0

Dünya oyuncak sektörünün dev isimleri İstanbul’da buluşacak

Oyuncak sektörünün dev oyuncularını bir araya getiren Avrasya’nın en kapsamlı uluslararası buluşması olan İstanbul Oyuncak Fuarı, 6. kez kapılarını açmaya hazırlanıyor.  En son trend oyuncakların sergileneceği fuar, 6-9 Mart 2024 tarihleri arasında 14 ülkeden yerli yabancı 139 firma, 176 marka ve profesyonel ziyaretçileri bir araya getirecek.   

Ülkemizde oyuncak sektörünün ticaret hacmini her geçen yıl artıran Uluslararası İstanbul Oyuncak Fuarı 6. kez ziyaretçileriyle buluşacak. Fuar, 6-9 Mart 2024 tarihleri arasında TÜYAP Fuarcılık Grubu tarafından OYDER (Oyuncakçılar Derneği) iş birliği ile düzenlenecek.  

Oyuncak sektörünün tüm bileşenlerini tek çatı altında toplayan fuar, yeni ürünleri yakından incelemek ve sipariş vermek için Avrasya bölgesindeki en etkili fuarlarından biri olarak kabul ediliyor.

Göz kamaştıran oyuncakların sergileneceği ve dört gün boyunca açık kalacak fuar, oyuncak sektörünün devleri ile yerli üreticilerin buluşma adresi konumuyla sektörün üretim gücünün ve ihracatının üst seviyelere taşımasında önemli bir rol üstleniyor.

Fuarın katılımcı ülkeleri arasında Amerika, Bangladeş, Çin, Danimarka, Fransa, İran, İsveç, İsviçre, İtalya, Kanada, Malezya, Polonya, Rusya ve Türkiye yer alıyor. Fuara yerli yabancı 139 firma ve 176 marka ile 13 temsilcilik katılıyor. 

Ziyaretçiler En Yeni Ürünleri Keşfedecek

Tüyap Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, “İstanbul Oyuncak Fuarı, oyuncak sektöründe yer alan tüm ürün gruplarını bir araya topluyor. Sektör temsilcilerini dünyanın dört bir yanından iş insanları ile buluşturan Avrasya’nın en önemli fuarları arasında yer alıyor.  

Bu yıl İngiltere, Bulgaristan, Gürcistan, İspanya, İtalya başta olmak üzere 72 farklı ülkeden ve 75 ilden 4 binin üzerinde online biletini alan ziyaretçiler oyuncak sektörünün popüler ve son trend ürünlerini keşfederken, katılımcı firmalarda yepyeni ürünlerini Tüyap çatısı altında sergileme ve markasının pazardaki yerini görme fırsatı bulacak.

Ayrıca, bu yıl yapılan çalışmalar neticesinde online biletini alan ziyaretçilerimiz geçtiğimiz yılın tam iki katı olduğunu görmekteyiz.  

Fuarımız Türk oyuncak üreticilerinin çabalarına ivme katıyor, küresel ticareti şekillendiriyor. Bu sayede fuar, katılımcı ve ziyaretçilerimizin yıl boyu sürdürecekleri iletişimin en büyük platformu olarak karışımıza çıkıyor” dedi.

Fuar, Tanıtım İçin Çok Önemli Bir Fırsat

OYDER Derneği Başkanı Raşit Akar ise “OYDER olarak, sektörümüzün adını duyurmak için gerek fiziki gerekse online olarak çeşitli aktiviteler yapmaya gayret ediyoruz. İstanbul Oyuncak Fuarı, firmalarımız için kendilerini ve ürünlerini yurt içi ve yurt dışı pazarlara tanıtmak açısından çok önemli bir fırsat sunuyor. İstanbul Oyuncak Fuarı hem yurt içi hem de yurt dışından gelecek ziyaretçileriyle katılımcıların iş bağlantısı kurulmasını hedefliyoruz” diye konuştu. 

Sektörün İhracatına Katkı Sunuyoruz

Tüyap Fuarlar Yapım A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Yeşim Ulusoy ise “Bu yıl da dünyanın dört bir yanından alım heyetlerini fuarımızda ağırlayacağız. Her yıl sektörün ihracat bilançosuna nitelikli bir değer sunduğumuz Avrasya’nın en geniş ürün yelpazesine sahip uluslararası fuarımızla küresel ticareti de şekillendiriyoruz. Fuarımızda sergilenecek yenilikler sektör trendlerinin belirlenmesinde yol gösterici olacak” şeklinde konuştu.

Fuarda, 0-3 Yaş Bebek Oyuncakları, Bebek Beslenme ve Emzirme Ürünleri, Bebek Odası ve Güvenlik, Bebek Bakımı – Sağlık ve Banyo Ürünleri, 0-3 Yaş Bebek Gereçleri, Bebekler ve Peluş Oyuncaklar, Peluş Oyuncaklar, Elektronik Oyuncaklar, Uygulama Destekli Oyuncaklar, Festival ve Parti Malzemeleri, Model Oyuncaklar, Okul Araç ve Gereçleri, Zeka ve Beceri Geliştirici Oyunlar, Oyuncaklar, Spor ve Outdoor, Teknik Oyuncaklar, Ahşap ve Doğal Malzemeli Oyuncaklar, Hobi Malzemeleri, Sanatsal Ürün ve Malzemeler, Lisanslı Ürünler, Promosyon Ürünleri, Plastik Araç ve Gereçler, Figür Oyuncaklar ve Rol Yapma Oyun Setlerine kadar binlerce ürün ziyaretçiler tarafından görülebilecek.

Uluslararası İstanbul Oyuncak Fuarı 6-9 Mart 2024 tarihleri arasında son gün hariç 10.00 ile 19.00 saatleri arasında, son gün ise 18.00’e kadar ziyaret edilebilecek. 

Uluslararası İstanbul Oyuncak Fuarı bir ihtisas fuarı olması nedeniyle perakende satış yapılmıyor ve 15 yaş altı misafirler ziyaretçi olarak kabul edilmiyor. 

Tüyap Hakkında

Tüyap, Türkiye’nin ilk fuarcılık şirketi olarak 1979’da Bülent Ünal tarafından kuruldu. Bugüne kadar Türkiye’de fuarcılığın gelişimine öncülük ederek, 44 yılda yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda fuar gerçekleştirdi.

Bu fuarlarda, birçok ülkeden 350 binin üzerinde firmaya hizmet verdi ve 70 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırladı. Yurt içinde sahip olduğu ve işlettiği 5 fuar merkezi ve 6 ülkede sahip olduğu uluslararası ofisi ile düzenli ihtisas fuarları gerçekleştiren Tüyap, profesyonellerden oluşan kadrosu ile 100’ü aşkın meslek örgütü ile de uzun vadeli iş birlikleri yapıyor.

Çin, Rusya ve Afrika’da ilk Türk ihraç ürünleri fuarlarını gerçekleştiren Tüyap, halen yılda ortalama 10 yurt dışı fuara Türk milli katılımı organize ediyor. Türkiye’de kendi fuar merkezine sahip tek özel sektör fuarcılık kuruluşu olan Tüyap, dijital olanaklarını da seferber ederek hibrit fuarlar düzenlemeyi sürdürüyor.

binance
Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Kişisel ve kurumsal markalaşma üzerine uzun yıllar çalıştıktan sonra, Sektor News Haber kanalını kurmaya karar verdim.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir