1. Anasayfa
  2. Şirket Haberleri

Circus ve Tektonik Media Stratejik Ortaklık Kararı Aldı

Circus ve Tektonik Media Stratejik Ortaklık Kararı Aldı
Circus ve Tektonik

Circus ve Tektonik Media Stratejik Ortaklık Kararı Aldı. Circus İstanbul ve New York Merkezli Tektonik Media Stratejik Ortaklık Kararı Aldı

Tektonik Media’nın NBC Universal, Netflix, YouTube Originals, Discovery, Peacock, MTV, History ve RedBull TV gibi çeşitli networkler için ürettiği içeriklerden elde ettiği deneyim ve küresel vizyon, Circus’ın uzmanlık alanı olan marka iletişimiyle birleşiyor. Circus ve Tektonik Media, pazarlama iletişimini 30 saniyelik reklam filmlerinin ötesinde içerik odaklı kampanyalarla geliştirmeyi hedefliyor.

Bu ortaklık, kampanya reklam filmi izlenmesini artırmak için arkasına konan yatırımlarından ziyade, dramatik yapısıyla kitleleri duygusal olarak bağlayan formatıyla, geleneksel reklamcılık dünyası ile film, dizi, belgesel ve müzik dünyasını birbirine yaklaştırmayı amaçlıyor.

İki yönlü kurgulanan bu iş birliği sayesinde, hem Türkiye’deki yaratıcı yeteneklerin, kültürümüze özgü hız ve adaptasyon kabiliyetlerini uluslararası markalara ulaştırmak, hem de küresel hikaye anlatıcılığı vizyonunu Türkiye’deki markalara sunmak mümkün olacak.

Circus ve Tektonik Media iş birliğinin ilk başarılı örneği, 2023 Eylül’de Finish Amerika’nın SuperBowl çevresindeki kampanyası ile gerçekleşmişti. Finish Amerika’nın, bir filmin ötesine geçen, sürdürülebilir ve viral bir platform ihtiyacına karşılık olarak, Amerikan takımlarının yarıştığı National Football League (NFL)’e paralel, takımların bölgesel yemeklerinin yarıştığı “Finish Dish League” (FDL) oluşturuldu. Kampanya kapsamında, Amerika’nın ünlü şefleri kendi yerel yemeklerini yarıştırdılar ve zor çıkan kirli bulaşıkları tertemiz yapmayı ise ligin MVP’si (En Değerli Oyuncusu) Finish’e bıraktılar.

Circus kurucu ortağı Öyküm Safioğlu iş birliği hakkında; “Eğlence endüstrisinin ihtiyaç duyduğu keskin hikaye anlatıcılığı, ünlü iş birlikleri, yüksek standartlarda prodüksiyon kalitesi ve yayın ağını bir araya getirerek, çeşitli formatlarda yüzlerce saat içeriği izleyiciyle buluşturmuş tecrübeli yaratıcı yapımcı Todd Cohen ve Tektonik Media’daki ekibiyle çalışacak olmaktan büyük heyecan duyuyoruz. Türkiye’de çok güçlü kreatif yetenekler var, ancak konu içeriğe geldiğinde global bir yaklaşımla ilerlemek, ortaya çıkan işin izleyici perspektifinden derinliğini ve erişim gücünü artırıyor. Kısa ve uzun formatta tüm içerikleri bulundukları noktadan öteye götürebilmek için bu tecrübeden faydalanmak istiyoruz” dedi.

Tektonik Media kurucusu Yönetici Yapımcı Todd Cohen ise; “Circus şu anda pazardaki en ilham verici yaratıcı ajanslardan biri ve onlarla yeni içerikler üzerine fikir geliştirmekten heyecan duyuyoruz. Zeki, yaratıcı ve etkililer. Tektonik ve Circus arasındaki sinerji ile, büyük ölçekli kampanyaları, markalı içerikleri ve önemli hikayeleri gerek yerel gerekse küresel izleyici kitlesine sunacak bir yola çıkıyoruz.” dedi.

Ekipler, İstanbul, New York ve Los Angeles’ta dönüşümlü olarak çalışmalarını sürdürecekler. Bu bağlamda Circus ve Tektonik Media’nın Türkiye’deki markalar için birlikte geliştirdiği yaratıcı çalışmalar ikinci çeyrek itibari ile yayın platformlarında görülmeye başlayacak.

Circus Hakkında

Circus bir markalı içerik ajansı olarak 2018 yılında Özer Sata liderliğinde kuruldu. “Reklamveren adına yapımcılık” yaklaşımıyla markalara özel tasarlanmış içerikler üretirken diğer taraftan da markaların tüm platformlardaki mevcut içeriklere entegrasyonlarını gerçekleştiriyor, ünlü anlaşmalarını yapıyor.

Circus, reklamverenler, yapımcılar, yayıncılar, oyuncular ve ajanslarla örülü medya ekosistemi içerisinde, bir bağlaç rolü üstlenerek, kendine kısa sürede yer buldu. Reklam dünyasının saygın ödüllerinden Kristal Elma ve Felis’te büyük ödül de dahil olmak üzere pek çok ödüle layık görüldü.

Tektonik Media Hakkında;

Tektonik, dijital ve geleneksel platformların yanısıra sosyal medyadan da beslenmek üzere tasarlanmış, üst düzey Premium içerikler konusunda uzman, tam kapsamlı bir medya ve prodüksiyon şirketidir.

Netflix, History, Red Bull, Discovery Channel, YouTube ve diğer platformlar için yüzlerce saatlik içerik oluşturan ve yürütücü yapımcılığını üstlenen CEO Todd Cohen‘in liderliğinde 2022 yılında kurulan Tektonik, şu anda birçok televizyon dizisi, uzun metrajlı belgesel, ve küresel markalı içerikleri kapsayan geliştirme ve yapım aşamasında çeşitli projeler yürütmektedir.

binance
Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Kişisel ve kurumsal markalaşma üzerine uzun yıllar çalıştıktan sonra, Sektor News Haber kanalını kurmaya karar verdim.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir
Emirates